Minder stress, meer levenslust!

Identitess, praktijk voor stressreductie en burn-out herstel met jouw identiteit als uitgangspunt. Jouw eigenheid, jouw bron van talenten, skills, schoonheid én eigenaardigheden. Hoe dichter je bij deze bron kunt komen, hoe meer je jouw kwaliteiten kunt benutten en hoe beter je uit de verf komt. En daar is zelfkennis voor nodig! 

Het vergroten van je zelfkennis vergt de nodige zelfreflectie en lef. Want hoe eerlijk durf je te zijn naar jezelf? En naar jouw manier van denken en doen? Hoe beter jij jezelf in beeld kunt brengen, hoe completer jouw inzicht wordt in jouw unieke en positieve eigenschappen inclusief hinderlijke neigingen. Jouw identiteit. Als je dat in zijn geheel accepteert, word je een (nog) mooier mens voor jezelf en voor je omgeving. Bovendien weet je ook aan welke knoppen je kunt draaien; waar en wanneer jij invloed kunt uitoefenen. Je zult minder stress ervaren, levenslustiger en veerkrachtiger worden en vooral beter tot je recht komen omdat je meer regie hebt over je eigen leven. Een  b(l)oeiend proces dat blijvend haar vruchten zal afwerpen!

 

Waarom stress?

Niemand heeft ooit iets wezenlijks gepresteerd zonder stress. Gekker nog, je hebt stress nodig voor een gezond leven. Behalve dat stress in eerste instantie zeer functioneel is en ons dag in dag uit tot bijzondere prestaties in staat stelt, is stress helaas ook voor veel mensen en organisaties een groeiende boosdoener. Zowel de omgeving als wijzelf stellen steeds hogere eisen aan onszelf en onderschatten het cruciale belang van herstel. Hierdoor kan stress chronische, ongezonde en dus contraproductieve vormen aan gaan nemen. Denk hierbij aan spanningsklachten, overspanning of zelfs burn-out.

 

Soms worden we sterk beproefd door stressvolle omstandigheden of gebeurtenissen, maar vaak veroorzaken we ook onze eigen stress. Uit eigen ervaring weet ik dat stress je behoorlijk kan ontregelen. Begin 2011 werd ik overvallen door onbedwingbare huilbuien, slapeloosheid, concentratieproblemen en nul relativeringsvermogen. Duidelijke signalen dat ik door mijn reserves heen was en niet op dezelfde voet verder kon gaan.

Gelukkig heb ik door deze ervaring ook ontdekt dat je stress kunt ombuigen in de goede richting waardoor je weer kunt floreren. Een pittige maar fascinerende levenservaring die ik als coach graag verzilver door een bijdrage te leveren aan jouw persoonlijke herstel-, verander- en groeiproces. Uiteindelijk zit jij weer aan het stuur!

 

Mijn identiteit

Zo zie ik mezelf

* evenwichtig * eigenzinnig * pretentieloos * sociaal * harmonieus * beschouwend

 

Zo zien anderen mij

* oprecht aandachtig * oordeelloze luisteraar * empathisch * coöperatief * geruststellend struis * humoristisch met gezonde dosis zelfspot

Mijn achtergrond

Ik, Tessy Verhoeven, ben opgegroeid op het Brabantse platteland als boerendochter, de jongste van vijf meiden. Veel ruimte, nestwarmte, zelfredzaamheid, hectiek, aanpassingsvermogen, vrijheid en zorgzaamheid typeren mijn jeugd.

 

Na de middelbare school ben ik verhuisd naar Breda voor mijn studie Management Toerisme. Na verschillende banen in deze sector ben ik ruim tien jaar internationale stagecoördinator geweest bij BUas, Breda University of Applied Sciences.  Een mooie baan waarin ik de beste match mocht maken tussen student en internationale stageplaats. Tevens heb ik ook vele studenten begeleid tijdens hun stage.

In deze periode ben ik ook de trotse moeder geworden van drie kinderen, twee dochters en een zoon. Een hele bijzondere job waarvan ik elke dag weer leer.  Bovenal is het een missie waar ik heel veel warmte voor terug krijg!

 

Na de stagebaan ben ik coördinator internationale samenwerking geworden. Een uitdagende taak, maar het studentcontact lonkte weer. Coaching in persoonlijke ontwikkeling trok mijn bijzondere aandacht. De Post-HBO opleiding ‘Masterclass Professioneel Coachen’ heb ik vervolgens succesvol afgerond en sinds 2014 ben ik coach, trainer en studentdecaan bij BUas. Een inspirerende rol waar ik heel veel voldoening uit haal; studenten in beweging brengen om hun persoonlijke en professionele ontwikkeling te stimuleren en hun psychologische flexibiliteit te vergroten.

 

Ook voor studenten en professionals heb ik workshops verzorgd, vooral op het gebied van stress en burn-out preventie. Een thema dat naar meer smaakte. Tijd voor de volgende stap in mijn loopbaan; de verdiepende opleiding ‘stress en burn-out coaching’ van het CSR Centrum en mijn eigen coachpraktijk. Diploma inmiddels op zak (2017) en praktijk is een feit!

 

Voor meer informatie over mijn curriculum vitae verwijs ik je graag naar mijn profiel op linkedIn