Wat is coaching?

Coaching is een begeleidingsvorm waarbij ik jou als coachee ondersteun in jouw ontwikkeling van de NU-situatie naar het zelfgekozen gewenste doel of verlangen.  Als coach bied ik een luisterend oor, een open en alerte blik, oprechte aandacht, een neutrale, eerlijke en nieuwsgierige houding zonder oordeel.

Coaching is toekomst- en ontwikkelingsgericht. Ik hanteer de oplossingsgerichte aanpak.  De focus ligt hierbij vooral op de oplossing en minder op het probleem. Voort bouwen op wat goed gaat in plaats van wat fout gaat. ‘Als iets werkt, doe er meer van. Werkt het niet, doe iets anders’. Dit klinkt natuurlijk simpel, maar het vergt wel een switch in denken en doen. En het betekent ook dat ‘het slechte’ gewoon naast ‘het goede’ kan bestaan en niet per se bestreden hoeft te worden.

Als coachee ben jij prima in staat om met mijn begeleiding jouw eigen wijsheid en hulpbronnen te benutten en daarmee het gewenste coachdoel te bereiken . Ik loop graag een poosje met je mee totdat jij zelf je weg weer verder kunt vervolgen. Immers, een goede coach maakt zichzelf snel overbodig.

Wandelcoaching

Bewegen om ’in beweging’ te komen. De benen zijn de wielen van de geest! Daarom heeft wandelen door de natuur mijn voorkeur. Al wandelend komt er meer bij je los en de geruststellende, inspirerende en ontspannen werking van de natuur, vitamine GROEN, doet het altijd goed. In de metaforen van de natuur vind je makkelijker jouw ware natuur. Bovendien is wandelen een gezonde fysieke inspanning die bijdraagt aan stressreductie. Mocht wandelen (nog) geen optie zijn, dan kunnen we altijd uitwijken naar mijn praktijkruimte in Breda centrum.